Znáte rozdíl mezi klasickým bazénem a swim spa?

Čím se liší klasický venkovní bazén od hydromasážního swim spa, které lze využít během celého roku? Podívejte se na základní rozdíly, abyste se mohli lépe rozhodnout, kterému z těchto zařízení dát přednost.

1. Využitelnost

Klasický venkovní bazén v našem prostředí využijete jen pár měsíců v roce. Dohromady by se nejspíš nejednalo ani o celý měsíc. Zastřešené nebo vytápěné bazény je samozřejmě možné využívat o něco déle. I přesto je ale není možné používat neustále – na rozdíl od swim spa. Cena vyhřívaného či zastřešeného klasického bazénu je navíc poměrně vysoká. Swim spa už ale pořizujete spolu s kvalitním termokrytem, kvalitní izolací i úsporným vyhříváním.

2. Pořizovací cena

Pořizovací cena závisí na tom, o jaký typ klasického bazénu máte zájem. Pokud vám postačí menší zapuštěný bazén bez náročného příslušenství a jen se základním zastřešením, pak je jsou jeho pořizovací náklady jistě nižší než u swim spa. Jestliže ale toužíte po zastřešeném a vyhřívaném bazénu z laminátu, keramiky či nerezu, který bude vybaven veškerou potřebnou automatikou, jeho pořizovací náklady budou se swim spa srovnatelné či v mnoha případech ještě vyšší. Při pořizování bazénu je navíc nutné počítat i s náklady na zemní a výkopové práce, úpravu terénu, na základní desku či na tepelnou izolaci bazénu. Po sečtení veškerých nákladů, které se s pořízením bazénu pojí, se můžete dostat na částku až 800 000 Kč.

swim spa

3. Provozní náklady

Na provozní náklady při pořizování nového bazénu myslí málokdo. Ty ale hrají roli ještě mnohem větší než pořizovací cena. V případě bazénu musíte počítat s nemalými náklady na vodné a stočné, chemické přípravky pro úpravu vody, náklady na energii potřebnou pro cirkulaci vody, filtraci, vysávání a samozřejmě také ohřev bazénu. Při pomyšlení, jaké náklady budete muset do svého bazénu muset vynaložit, možná zjistíte, že pořízení swim spa vás vyjde mnohem levněji.