Je k vířivce nutná i pergola?

Vířivky jsou velmi často zobrazované právě pod pergolou. Mnoho zákazníků má proto pocit, že svou vířivku musí umístit na zahradu a nad ní postavit pergolu. Je tomu ale doopravdy tak?

Pergola má řadu výhod

pergola_k_virivceInvestice do vířivky není malá, a tak určitě nechcete, aby vaše zbrusu nová vířivka působila nenápadně a na zahradě zapadla. Právě pergola vám pomůže udělat z ní potřebnou dominantu. Pergola dodá vaší zahradě a spolu s ní i vířivce architektonický šmrnc a něco navíc. Rázem se z vaší vířivky díky pergole stane ústřední bod celé zahrady. Pergola tak pomáhá daný prostor také ukotvit.

Se vzhledem si můžete vyhrát

Pergola u vířivky bude vypadat přesně tak, jak chcete. Máte pocit, že je moc „umělá“ a nehodí se k okolní přírodě? Doplňte ji jednoduše o nějaké rostliny, nechte popínavé rostliny vinout se po sloupcích a pořídit můžete i další přírodní prvky. Vysoké rostliny po stranách pergoly vám navíc pomohou zajistit tolik potřebné soukromí.

Užívejte si vířivku bez otravných pohledů okolí

Nechcete, aby na vás sousedi či lidé z ulice koukali vždy, když si budete dopřávat příjemnou koupel ve vířivce? Právě pergola vás může před nežádoucími pohledy ochránit. Nejen na vaší zahradě, ale i v případě, že máte vířivku na dvoře či terase. Nenechte si příjemné chvíle odpočinku a relaxace znepříjemnit zvědavými pohledy a vychutnávejte si je naplno.

Něco navíc

potrebuji-k-virivce-pergoluVířivka je skvělým zábavným prvkem při různých oslavách a party. Pod pergolou můžete mít umístěné také posezení či úložné prostory na ručníky i další nezbytné věci. Díky pergole si tak pořádané večírky užijí všichni, i ti, kteří se do vířivky momentálně nevejdou.

Ochrana za každého počasí

Díky pergole si vířivku můžete vychutnat opravdu kdykoliv. Nezapomeňte ale navrch pergoly umístit nepromokavou ochranu, abyste měli jistotu, že se nezničí – a s ní také vířivka. Poté se nemusíte ničeho bát a vychutnávat si vířivku bez ohledu na to, jaké počasí panuje mimo prostor vaší pergoly.